Składniki:

Ciasto kawowe:

3 białka

10 dag. cukru pudru

3 dag. kawy mielonej

Ciasto orzechowe:

12 dag .cukru pudru

2 dag, bułki tartej

4 jajka

7 dag. orzechów zmielonych

1/3 tabliczki czekolady (startej)

Ciasto kokosowe:

20 dag. wiórków kokosowych

20 dag .cukru pudru

6 białek

Masa do przekładania:

2 galaretki cytrynowe

2 opakowania Śnieżki

350 ml. śmietany 28 %

Krem do dekoracji:

200ml. śmietany18%

2 opakowania Śnieżki

Wykonanie:

Ciasto kawowe:

Białka ubić dodając cukier. Wsypać kawę wymieszać ,wylać do tortownicy wyłożonej pergaminem do pieczenia piec około 20 min.

Ciasto orzechowe:

Białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem wymieszać z pianą dodać orzechy bułkę tartą i czekoladę wymieszać. Piec koło 20 min.

Ciasto kokosowe:

Białka ubijać dodając cukier, wsypać wiórki i  wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części piec osobno -około 20 min.

Masa:

Galaretkę  wymieszać z połową wody zalecaną na opakowaniu dodać ubitą śnieżkę i śmietanę-wymieszać.

Ciasta przekładać masą cytrynową.

Krem:

ubić śmietanę ze Śnieżką posmarować nią wierzch i boki tortu. Udekorować.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *