Składniki:

Biszkopt:

2 jajka

1/3 szklanki cukru

1 szklanka mąki

5 łyżek oleju

1 łyżeczka proszku do pieczenia

3 łyżki wody

Krem:

200 ml .likieru adwokat

25 dag.serka mascarpone

20 dag. białej czekolady

1 łyżeczka żelatyny

5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki

Dekoracja:

400 ml. kremówki

1 opakowanie zagęstnika do śmietany

3 łyżki cukru pudru

30 dag rurek waflowych z nadzieniem kakaowym

Wykonanie:

Biszkopt:

Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, olej i wodę,wsyp przesianą mąkę z proszkiem, połącz. Ciasto wlej do tortownicy o średnicy 25 cm. Piecz 20 minut w temperaturze 180C. Ostudź.

.Krem:

Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Podgrzej, rozpuść. Mascarpone utrzyj z likierem. Dodaj stopioną czekoladę i żelatynę, połącz. Biszkopt posmaruj dżemem, wyłóż masę adwokatową. Chłodź 4-5 godzin .Kremówkę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Posmaruj tort, boki obłóż rurkami.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *