Składniki:

 

6 udek z kurczaka

2 ogórki konserwowe

15 dag. sera żółtego

papryka mielona ostra

sól

pieprz

czosnek granulowany

vegeta

Wykonanie:

Wyjąć kostki z udek tak aby skóra nie była ponacinana, a  z udka powstał płat mięsa , który posypujemy papryką i czosnkiem. Następnie ogórki pokroić na ćwiartki a ser żółty w słupki mniej więcej wielkości ogórków. Rozkładać to na udkach po równo ,leciutko można posypać vegetą i pieprzem. Zwijać obwiązując białą nitką dokoła. Układać na blachę, leciutko posolić i piecz około1 godziny, lub też obsmażyć na rumiano na oleju , podlewać wodą z kostką rosołową i dusić. Powstały sos z pieczenia doprawić i jest gotowy .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *