W POMIDORACH Z JAJKAMI I POMARAŃCZĄ

Składniki:

1/2 kg. Matyjasów

2 jajka

2 kiszone ogórki

4 cebule

1 mały słoik papryki marynowanej

1 słoiczek koncentratu pomidorowego

Vegeta

olej

pomarańcza do dekoracji

Wykonanie:

Śledzie namocz, osącz. Pokrój na kwadratowe kawałki. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, pokrój w ósemki. Ogórki pokrój w paski. Paprykę osącz z zalewy, pokrój w paski. Cebule obierz, pokrój na plasterki. Ole rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj ogórki i paprykę, wymieszaj, podsmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, chwilę podduś. Przypraw do smaku szczyptą Vegety (jeśli trzeba, również solą). Ostudź. Kawałki śledzi ułóż na talerzu, przykryj masą warzywną. Na wierzchu ułóż jajka. Udekoruj obranymi z błonek cząstkami pomarańczy.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *