ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKAMI

Składniki:

 

25 dag .ugotowanych łazanek

20 dag. poszatkowanej kapusty

30 dag. schabu pokrojonego w kostkę

10 suszonych moreli

 2 cebule

3 jabłka

4 łyżki masła

majeranek

sól

pieprz

Wykonanie:;

 

Kapustę obgotowuję w osolonej wodzie, odcedzam. Cebulę obieram, drobno  siekam, podsmażam na połowie masła, wkładam mięso, rumienię. Posypuję solą i pieprzem, podlewam wodą i duszę około 15 minut. Jabłka obieram, usuwam W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu układam warstwami łazanki i kapustę, mięso z cebulą oraz jabłka i morele. Każdą warstwę oprószam pieprzem i majerankiem. Wierzch zapiekanki polewam resztą stopionego masła. Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *