WIOSENNY TORT TWAROŻKOWY

Składniki;

800g. twarogu półtłustego w kostce
100ml. śmietanki
1 pęczek rzodkiewki
sól
świeżo zmielony pieprz
kilka listków rukoli
1 duży pomidor
1 ogórek sałatkowy
po 10 kromek ciemnego i jasnego chleba tostowego
100g. wędzonego łososia
2 jajka ugotowane na twardo
8 pomidorków koktajlowych
1-2 pęczki szczypiorku

Wykonanie;

Twaróg zemleć i wymieszać ze śmietaną.Rzodkiewki zetrzeć na grubej tarce wymieszać z 500g. sera, doprawić solą i pieprzem.Rukolę porwać na kawałki. Pomidora i ogórka pokroić w plastry.w tortownicy 26 cm.ułożyć 4 kromki ciemnego chleba posmarować 1/4 serka z rzodkiewką i posypać rukolą.Tort przełożyć jeszcze 3 razy pozostałym serem ,pomidorem i ogórkiem, łososiem i chlebem.Chłodzić 60 minut.Jajka obrać pokroić w ósemki, pomidorki przepołowić.Tort wyjąc z formy posmarować pozostałym serkiem, szczypiorkiem obłożyć bok tortu.Tort udekorować jajkami i pomidorkami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *