Z GRILOWANYCH WARZYW I SERA FETA

Składniki:

2 ząbki czosnku

3 -4 łyżki oliwy z oliwek

2 cukinie

1 bakłażan

strąk papryki żółtej

strąk papryki czerwonej

15 dag. sera feta

świeże lub suszone z pokrojoną w kostkę fetą  oregano

 

Wykonanie:

 

Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z odrobiną soli. Wymieszaj z oliwą. Cukinie i bakłażan pokrój w grubsze talarki, a paprykę w cząstki z papryki usuń nasionka i białe błonki. Warzywa opiecz na grillu. Wystudzone wymieszaj pokrojoną w kostkę fetą ziołami i aromatyczną oliwą.

BAKŁAŻANY

Mają delikatny smak

i gąbczasta strukturę

by pozbawić je lekkiej

goryczki, po pokrojeniu

w plastry posyp je solą,

odstaw na 20 minut

a potem opłucz i osusz.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *