ZAPIEKANE PIECZARKI Z FARSZEM

Składniki:

 

40 dag. pieczarek równej wielkości

15 dag. sera żółtego

20 dag/ świeżego łososia (lub w drugiej wersji wędzonego boczku)

olej

liście sałaty

kilka pomidorków koktajlowy do dekoracji

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Czyszczę pieczarki, odkrawam nóżki od kapeluszy. Ogonki drobno siekam. Filet z łososia (lub boczek) kroję w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewam  olej. Podsmażam rybę na złoto i chrupiąco, zdejmuję, studzę. Na tłuszczu przesmażam nóżki pieczarek, studzę i wraz z rybą mieszam ze startym żółtym serem. Farszem napełniam kapelusze pieczarek. Wkładam do naczynia żaroodpornego i piekę 20 minut w 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *