ZAPIEKANY FILET Z FLĄDRY

Składniki:

20 dag. ziemniaków

13 dag. warzyw do wyboruj

10 dag filetów flądry

3 dag. krewetek

2 łyżki białego wina

1 płaska łyżka masła.

1łyżka śmietany kremówki

1 łyżka bułki tartej

ocet winny

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Wymieszać w miseczce ocet winny z solą i pieprzem. Obtoczyć rybę w marynacie.Nasmarować tłuszczem naczynie żaroodporne .Oczyścić warzywa, pokroić na kawałki,dobrze wymieszać z krewetkami. Połowę masy przełożyć do formy, na wierzchu ułożyć flądrę, starannie przykryć resztą warzyw. Wymieszać białe wino ze śmietaną.Tak przyrządzonym sosem polać masę w formie. Posypać bułką tartą, posmarować kawałkami miękkiego masła. Wstawić formę do dobrze na grzanego piekarnika. Zapiekać przez 15 minut w temperaturze około 225C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *