ZIEMNIACZANA TORTILLA

Składniki:

 

1 strąk czerwonej papryki

1 strąk zielonej papryki

1 5 dag. ziemniaków

1 duży czosnek

5 jajek

cebulka dymka

17 dag. żółtego sera

3-4 łyżki kwaśnej śmietany

sól

pieprz

olej

Wykonanie:

Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudź, obierz, pokrój w kostkę. Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Dymkę i 1 czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij dymkę z czosnkiem. Dodaj papryki podsmaż. Ostudź. Dodaj ziemniaki, wymieszaj, przypraw. Jajka, śmietanę i starty ser wymieszaj. Dodaj warzywa, połącz. Przypraw. Masę przełóż do polanej olejem formy. Piecz około 40 minut w temp. 190 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *