Składniki:
3 opakowania jasnego budyniu
4 żółtka
2-3 szklanki surowego mleka
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1/2 kostki margaryny
15 dag biszkoptów
2-3 opakowania galaretki (zielona, czerwona, żółta),
banan
pomarańcza
rodzynki
2 łyżeczki kakao
Wykonanie:
Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. W oddzielnym naczyniu wymieszać budynie z mlekiem, wlać do utartych żółtek i mieszając gotować przez chwilę. Odstawić i wystudzić. Utrzeć margarynę i nie przerywając ucierania dodawać po łyżce wystudzoną masę. Połowę kremu włożyć do tortownicy, do drugiej części dodać kakao i dokładnie zmiksować. Masę kakaową nałożyć na białą. Następnie wetknąć w masę biszkopty (na sztorc). Między biszkoptami ułożyć warstwę owoców. Zalać jedną z galaretek i wstawić do lodówki. Gdy zastygnie, wylać następną (innego koloru.)