ZUPA MEKSYKAŃSKA JUSTYNY


Składniki:

1 puszka fasoli białej


1 puszka fasoli czerwonej


1puszka kukurydzy konserwowej


1/2 kg mielonego mięsa


3 kostki rosołowe


1 koncentrat pomidorowy


3 ząbki czosnku


1 cebula

sól

pieprz


chilli

zioła prowansalskie do smaku

Wykonanie:

W 1 litrze wody rozpuścić kostki rosołowe i zagotować. Podsmażyć na patelni pokrojoną drobno cebulę i czosnek, na jednej lyzce oleju ,dodać mięso mielone i wszystko smażyć na złoty kolor. Dodać do bulionu podsmażone mięso, odcedzoną kukurydzę następnie dodać fasolę razem z zalewą, i gotować 30 minut. Na koniec dodac koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Wszystko razem gotować jeszcze 20 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *