Składniki:

2 małe chlebki (12 cm. średnicy)
0,5 litra zakwasu
1marchewka
seler
1 cebula
8 jajeczek przepiórczych
ziele angielskie
liść laurowy
2 suszone grzyby
sól
pieprz
białko jajka
0,25 litra śmietany

Wykonanie;

Pokrojone warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i grzyby zalać 2 1itry wody i gotować godzinę. Przecedzić, dodać zakwas, przetarty czosnek, pogotować chwilę. Pod koniec wlać śmietanę, przyprawić. Z chlebów odciąć wierzchy, wydrążyć miąższ, środki posmarować białkiem, zapiec. Do tak przygotowanych chlebków wlać żur. Podawać z jajeczkami przepiórczymi na twardo.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *