KOTLETY DROBIOWE LUB SCHABOWE INACZEJ

Składniki:

Mięso drobiowe lub schab

sól

pieprz

1 szklanka mleka

Wykonanie:

Mięso pokroić na plastry, lekko rozbić i zalać mlekiem na 30 minut. Po tym czasie osuszyć papierowym ręcznikiem i przyprawić solą i pieprzem.

Panierka :

2 łyżki mąki pszennej

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżka majonezu

1 łyżka musztardy

1 łyżka keczupu

15 dag. startego żółtego sera

2 jajka

Wykonanie:

Obydwie mąki zmieszać w jednej misce i odstawić. Pozostałe składniki dokładnie rozmieszać. Każdy kotlet obtoczyć w płynnej panierce a następnie w mące. Smażyć na rumiano z obu stron.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *