JAJKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Składniki:

 

8 jajek

1 opakowanie ciasta francuskiego

15 dag. gotowanej szynki

1 pęczek szczypiorku

10 dag. sera żółtego

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Szynkę pokrój w drobną kostkę, szczypiorek posiekaj a ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Gotowe ciasto francuskie podziel na 8 kawałków, ułóż na natłuszczonej blasze. Boki lekko podnieś do góry. Do środka wsyp szynkę i trochę szczypiorku Do każdego wbij jajko, oprósz solą i pieprzem. Posyp serem. Wstaw do rozgrzanego do temp. 200 C. piekarnika, piecz  25 minut. Posyp reszta szczypiorku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *