Składniki:
2duże filiżanki kuskusa
1mały pomidor
15 dag sera feta
1papryka czerwona
1 papryka żółta
1,5 szklanki gorącej wody lub bulionu
1/2 szklanki startego żółtego sera
1/2 szklanki czarnych oliwek
sól
pieprz
Wykonanie:
Nagrzej piekarnik do ok. 180 C. Kaszę wsyp do miseczki i zalej gorącą wodą lub bulionem tak, aby płyn sięgał mniej więcej 1 cm . ponad poziom kaszy, odstaw na 5 minut pod przykryciem. Sparz i obierz pomidor, pokrój. Pokrój też fetę i oliwki, dodaj do kaszy i wymieszaj, dopraw. Papryki rozkrój na pół wzdłuż, wytnij gniazda nasienne. Nadziej papryki kaszą z dodatkami, posyp startym serem. Ułóż je w natłuszczonym naczyniu lub formie do zapiekania .
Zapiekaj około 15-20 minut. Podawaj na ciepło.