Składniki:

2duże filiżanki kuskusa

1mały pomidor

15 dag sera feta

1papryka czerwona

1 papryka żółta

1,5 szklanki gorącej wody lub bulionu

1/2 szklanki startego żółtego sera

1/2 szklanki czarnych oliwek

sól

pieprz

Wykonanie:

Nagrzej piekarnik do ok. 180  C. Kaszę wsyp do miseczki i zalej gorącą wodą lub bulionem tak, aby płyn sięgał mniej więcej  1  cm . ponad poziom kaszy, odstaw na 5 minut pod przykryciem. Sparz i obierz pomidor, pokrój. Pokrój też fetę i oliwki, dodaj do kaszy i wymieszaj, dopraw. Papryki rozkrój na pół wzdłuż, wytnij gniazda nasienne. Nadziej papryki kaszą z dodatkami, posyp startym serem. Ułóż je w natłuszczonym naczyniu lub formie do zapiekania .

Zapiekaj około 15-20  minut.   Podawaj na ciepło.          

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *