Składniki; 1/2kg. płatów śledziowych 300 gr. śmietany 2 małe cebule sok z 1/2 cytryny cukier puder do smaku pieprz może być zielony koperek Wykonanie; …
Ryby
FILET Z SANDACZA
Składniki; 4 filety z sandacza 1 szklanka mleka sól pieprz garść bułki tartej 3 łyżki masła czosnek Wykonanie; Rozgrzewamy piekarnik do 180C. Namaczamy filety …
POLĘDWICZKI Z DORSZA NA MAŚLE
Składniki; 1 polędwica z dorsza atlantyckiego 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka masła pieprz sól Wykonanie; Rybę doprawiamy pieprzem i solą. Na nieprzywierającej …
ŚLEDZIE W ZALEWIE
Składniki: 2 kg śledzi świeżych lub filety 1i 1/2 szklanki octu 3 szklanki wody 2 łyżki cukru 2 łyżki soli pieprz ziele liść …
MAŁŻE W BIAŁYM WINIE
Składniki; 1 kg. małzy 3 szalotki lub 1 mała cebula 4-6 gałązek natki pietruszki 150 ml. białego wytrawnego wina 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku …
KOTLETY RYBNE
Składniki: 600g. łososia 200g. filetów ryby np; halibuta, soli lub dorsza 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia 4 kawałki suszonych pomidorów z zalewy + …
POLĘDWICZKI Z DORSZA
Składniki; Polędwica z dorsza atlantyckiego 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka masła pieprz sól Wykonanie; Rybę doprawić pieprzem i solą.Na nieprzywierającej patelni topimy masło …
ŚLEDZIE W SOSIE ŚMIETANOWO CHRZANOWYM
Składniki: 70 dag.filetów śledziowych solonych 400 g. śmietany 18% lu 12 % 2 łyżki tartego chrzanu 1 duża czerwona cebula 2 garście suszonej żurawiny pieprz …
RYBA PO JAPOŃSKU ANI
Składniki: 1 kg. filetów rybnych mintaj, dorsz lub inne według swojego uznania 3 czerwone papryki 1 średni słoiczek ogórków konserwowych 2cebule 1 duża marchewka sól …
KARP PIECZONY
Składniki; 1 tuszka sprawionego karpia około 1,5 kg. 100g. całych nieobranych migdałów miód zioła prowansalskie sól pieprz olej sok z cytryny Wykonanie; Karpia …