PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM

Składniki:

1/2 kg. mieszanego mięsa mielonego
przyprawa do kotletów mielonych
sól
pieprz
1jajko
bułka tarta
vegeta
mąka
koncentrat pomidorowy
śmietana

Wykonanie:
Mięso ugnieść z jajkiem, dodać przyprawę, sól i pieprz do smaku i z tartą bułką Uformować kulki, trochę mniejsze od kotletów mielonych. Smażyć z obu stron, aż się zarumienią. Zalać je wodą, wsypać łyżeczkę Warzywka, gotować ok 1/2godziny. Około 70ml. śmietany wymieszać z 2 łyżkami mąki i łyżką koncentratu pomidorowego. Dodać do gotującej się wody z pulpetami, dobrze wymieszać.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *