Składniki;
Ciasto kruche;
3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
10 dag. smalcu
25 dag. margaryny
4 jajka
3 łyżki gęstej śmietany
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa;
1 kg. sera półtłustego
25 dag margaryny
1 i 1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowym
4 jajka
1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru
Dodatkowo;
1 puszka brzoskwiń
Wykonanie;
Ciasto kruche;
Z podanych składników zagnieść ciasto. 1/3 część ciasta owinąć folią spożywczą i zamrozić.Pozostałe ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny.
Masa serowa;
Żółtka utrzeć z cukrem dodać margarynę i budyń ucierać,na koniec dodać ubita pianę z białek,delikatnie wymieszać.Wyciągnąć z lodówki 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną i posypaną bułką tartą blaszkę, na ciasto wyłożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie i na to masę serową.Wyjąc 1/3 ciasta z zamrażalnika zetrzeć na dużej tarce na wierzch sera. Piec w nagrzanym piekarniku 170C. -50 minut. Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.