Składniki:

 

30 dag1 fasolki szparagowej

2 duże pomidory

4 ugotowane na twardo jajka

mały słoiczek filecików anchois

2 łyżki czarnych oliwek

cukier

sól

pieprz

Wykonanie:

Fasolkę opłukać, oczyść, ugotować na półmiękko w lekko posłodzonej i posolonej wodzie. Odcedzić, osączyć, wystudzić, wyłożyć na duży, płaski talerz. Pomidory umyć, pokroić w cząstki lub w dużą   kostkę wyciąć stwardniałe kawałki. Wyłożyć na fasolkę. Jajka obrać ze skorupek, pokroić w ćwiartki, a potem na połowę. Wyłożyć na sałatkę. Sałatkę obłożyć filecikami anchois, posypać odsączonymi oliwkami. Oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Skropić olejem z anchois.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *