Składniki:
250 gr. makaronu muszelki
200 gr. tuńczyka w oleju
1 pęczek szczypiorku
1 czerwona papryka
125 gr. kukurydzy z puszki
sok z cytryny
3-4 łyżki majonezu
czarny pieprz mielony
sól do smaku
wykonanie:
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu(musi być lekko twardawy i sprężysty). Odcedzić na sicie i przełożyć do dużej salaterki. Makaron polać olejem z puszki z tuńczykiem całość starannie wymieszaj i odstaw do wystygnięcia. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój ją w cienkie pierścienie .Tuńczyka rozgnieć widelcem, szczypiorek drobno posiekaj. Do salaterki przełóż paprykę, szczypiorek, kukurydzę całość skrop sokiem z cytryny przypraw ją do smaku i wymieszaj. Udekoruj według swojego upodobania.