SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I KUKURYDZĄ

Składniki:

250 gr. makaronu muszelki

200 gr. tuńczyka w oleju

1 pęczek szczypiorku

1 czerwona papryka

125 gr. kukurydzy z puszki

sok z cytryny

3-4 łyżki majonezu

czarny pieprz mielony

sól do smaku

wykonanie:

makaron ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu(musi być lekko twardawy i sprężysty). Odcedzić na sicie i przełożyć do dużej salaterki. Makaron polać olejem z puszki z tuńczykiem całość starannie wymieszaj i odstaw do wystygnięcia. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój ją w cienkie pierścienie .Tuńczyka rozgnieć widelcem, szczypiorek drobno posiekaj. Do salaterki przełóż paprykę, szczypiorek, kukurydzę całość skrop sokiem z cytryny przypraw ją do smaku i wymieszaj. Udekoruj według swojego upodobania.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *