Składniki;
Ciasto;
3 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
3 jajka
2 łyżeczki proszku
25 dag. margaryny
Wykonanie;
Wszystkie podane składniki na ciasto wymieszać i wyłożyć na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą lub wyłożoną papierem do pieczenia. Z ciasta zrobić brzeg wokół blachy bo masa serowa będzie bardzo rzadka. Ciasto z serem piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C.około 45 minut.
Ser;
60 dag. sera białego mielonego
1 budyń śmietankowy bez cukru
3 żółtka
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 olejku śmietankowego
2 szklanki mleka dodać na końcu
Beza;
3 białka z pozostałych jaj
1/2 szklanki cukru
Wykonanie;
Z białek i cukru ubić bezę.Ciasto wyjąć z piekarnika i wylać na ser ubite białka z cukrem i piec jeszcze 15 minut. W trakcie stygnięcia ciasta na jego powierzchni pojawiają się małe łezki .