Składniki;

Ciasto;

3 szklanki mąki pszennej

3/4 szklanki cukru

3 jajka

2 łyżeczki proszku

25 dag. margaryny

 

Wykonanie;

 

Wszystkie podane składniki na ciasto wymieszać i wyłożyć na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą lub wyłożoną papierem do pieczenia. Z ciasta zrobić brzeg wokół blachy bo masa serowa będzie bardzo rzadka. Ciasto z serem piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C.około 45 minut.

 

Ser;

 

60 dag. sera białego mielonego

1 budyń śmietankowy bez cukru

3 żółtka

3/4 szklanki cukru

1/2 szklanki oleju

1/2 olejku śmietankowego

2 szklanki mleka dodać na końcu

 

Beza;

 

3 białka z pozostałych jaj

1/2 szklanki cukru

 

 

Wykonanie;

 

Z białek i cukru ubić bezę.Ciasto wyjąć z piekarnika i wylać na ser ubite białka z cukrem i piec jeszcze 15 minut. W trakcie stygnięcia ciasta na jego powierzchni pojawiają się małe łezki .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *