Składniki:

600 gr. filet śledziowy

Zalewa:

1/2 litra wody
1 duża łyżka octu
1 łyżeczka soli

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszać włożyć śledzie wstawić do lodówki na 12 godzin.

Sos:

Składniki:

2łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 ząbek czosnku
1-2 łyżki cary
1 kwaśne jabłko

Wykonanie:

Wymieszać wszystkie składniki sosu jabłko obrać potrzeć na grubej tarce czosnek obrać przecisnąć przez praskę .Wymieszać doprawić do smaku. Filety wyjąc z zalewy osączyć i włożyć do sosu.Włożyć do lodówki żeby się przegryzło.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *