SORBET NEKTARYNKOWY

Składniki;

3 dojrzałe nektarynki100ml. wody
100g. cukru
2 białka (rozmiar M)
ziarenka z 1/2 laski wanilii

Wykonanie;

Nektarynki naciąć i włożyć na chwilę do gotującej się wody .Wyjąć i polać zimną wodą.Zdjąć skórkę.Owoce przekroić na pół, usunąć pestki i rozdrobnić blenderem.W garnku zagotować wodę i cukier.Białko ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać przestudzony roztwór z cukru, dodać purre z nektarynek i wanilię.Sorbet przełożyć do miski i wstawić do zamrażarki na 4-6 godzin, w tym czasie kilka razy przemieszać, by nie tworzyły się kryształki lodu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *