SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

Składniki:

 

1/2 główki młodej kapusty

1 marchewka

1 jabłko

1 cebula

1/2 pęczka koperku

1/2 pęczka natki pietruszki

sok z 1/2 cytryny

3 łyżki oleju

sól

pieprz

cukier

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować.Obraną,umytą marchewkę potrzeć na tarce z małymi oczkami a umyte jabłko ze skórką na tarce z dużymi oczkami.Cebulę,koperek i natkę pietruszki posiekać.Do miski włożyć kapustę,dodać marchewkę,jabłko,cebulę,koperek,natkę pietruszki,olej,sok z cytryny,doprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem i dokładnie wymieszać.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *