SAŁATKA Z KALAFIOREM I POMIDOREM

Składniki:

1/2 dużego kalafiora

20 dag fasolki szparagowej żółtej lub zielonej

4 pomidory

natka pietruszki

2 łyżki majonezu

1łyżeczka keczupu

2 łyżki oleju

sol

pieprz

Wykonanie:

Kalafior i fasolkę umyć. Kalafior podzielić na różyczki, z fasolki odciąć końce. Warzywa wrzucić oddzielnie na osolony wrzątek i ugotować aldente. Odcedzić, wystudzić. Pomidory umyć, można sparzyć je i obrać ze skorki. Pokroić w cząstki, wyciąć stwardniałe części. Przygotowane warzywa wymieszać z posiekaną natką, oprószyć solą i pieprzem. Polać sosem z majonezu, keczupu i oleju.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *