WĄTRÓBKA Z JABŁKAMI

Składniki;

1 opakowanie wątróbki z kurczaków

3 kwaśne jabłka

2 cebule

2 łyżki mąki

2 łyżki masła

sok z cytryny

majeranek

sól

pieprz

 

Wykonanie;

 

Umyj jabłka usuń z nich gniazda ,a następnie pokrój na 8 części. Podsmaż jabłka na maśle z pokrojoną na talarki cebula , oraz majerankiem.Kiedy cebula i jabłka zmiękną odłóż je na osobny talerz.Wątróbkę opłucz ,oczyść, wysusz i oprósz lekko mąką. Usmaż ją na maśle po cebuli i jabłkach.Gdy wątróbka ładnie się zrumieni, dodaj do niej podsmażone wcześniej jabłka, oraz cebulę.Pamiętaj żeby przyprawić wątróbkę solą zrób to na samym końcu. Dzięki temu będzie idealnie miękka i soczysta.Podawaj z ulubionym dodatkiem.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *