Składniki;
1 opakowanie wątróbki z kurczaków
3 kwaśne jabłka
2 cebule
2 łyżki mąki
2 łyżki masła
sok z cytryny
majeranek
sól
pieprz
Wykonanie;
Umyj jabłka usuń z nich gniazda ,a następnie pokrój na 8 części. Podsmaż jabłka na maśle z pokrojoną na talarki cebula , oraz majerankiem.Kiedy cebula i jabłka zmiękną odłóż je na osobny talerz.Wątróbkę opłucz ,oczyść, wysusz i oprósz lekko mąką. Usmaż ją na maśle po cebuli i jabłkach.Gdy wątróbka ładnie się zrumieni, dodaj do niej podsmażone wcześniej jabłka, oraz cebulę.Pamiętaj żeby przyprawić wątróbkę solą zrób to na samym końcu. Dzięki temu będzie idealnie miękka i soczysta.Podawaj z ulubionym dodatkiem.