Z KURKAMI I MIELONYM

Składniki:

 

25 dag. kurek

25 dag. mięsa mielonego

2 duże cebule

2 marchewki

2 pietruszki

1puszka kukurydzy

1 strąk zielonej papryki

1strąk żółtej papryki

2 woreczki ryżu

curry

sól

pieprz

olej

Wykonanie:

Kurki oczyść, obgotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź. Ryż ugotuj według instrukcji. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Warzywa oczyść, pokrój na kawałki. Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebule. Dodaj mięso, podsmaż. Dodaj warzywa, duś do miękkości. Dodaj kurki, osączoną kukurydzę i ryż. Chwilę podduś. Przypraw solą, pieprzem i curry.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *