Składniki;
2 pojedyncze filety z kurczaka
1/2 białej cebuli
1/2 strąka czerwonej papryki
1/2 strąka żółtej papryki
20 dag pomidorów
1 cukinia
1/2 bakłażana
2 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
2 listki laurowe
sól
pieprz
75 ml. bulionu
100ml. białego wina
Wykonanie;
Cebulę pokrój na cząstki, resztę warzyw pokrój w plastry lub małe kawałki . Na oleju na silnym ogniu przyrumień mięso z obu stron. zmniejsz płomień i smaż jeszcze około 7 minut.z każdej strony.Na oliwie podsmaż warzywa i przeciśnięty czosnek, dodaj listki laurowe i przyprawy.Smaż około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Podlej winem i bulionem i na silnym ogniu duś jeszcze około 5 minut. Usmażone mięso dopraw solą i pieprzem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym ,dodaj warzywa i chwile zapiekaj w piekarniku.