Składniki:

1 duży arbuz albo melon
1 litr sangrii lub innego wina owocowego
2 pomarańcze
2 mandarynki
sok z połowy cytryny
kilka kropli soku z granatów
kostki lodu

Wykonanie;

Arbuz umyć, osuszyć, na skórce narysować kształt kosza z rączkami wyciąć wąskim ostrym nożem oddzielić nie wykorzystaną część wydrążyć miąższ, pozostawiając samą skórkę z białą warstwą, ale uważać, by jej nie uszkodzić, wlać wino wyjęty miąższ arbuza pokroić na niewielkie kawałki i wrzucić do wina (można wydrążyć specjalną łyżeczką kulki) pomarańcze wyszorować szczoteczką, sparzyć wrzątkiem, pokroić na grube plasterki, dodać do wina mandarynki umyć, zdjąć skórkę, podzielić na cząstki, dodać do ponczu i dodać do ponczu sok wyciśnięty z połowy cytryny,poncz podawać schłodzony z kostkami lodu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *