ROGALIKI Z MARMOLADĄ

Składniki;
3 szklanki mąki pszennej
2 żółtka
4 łyżki cukru pudru
25 dag.margaryny
4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy

Ponadto;

marmolada wieloowocowa lub różana

Wykonanie

Mąkę, margarynę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy wymieszać, dodać żółtka, zagnieść ciasto .Włożyć na 30 minut do zamrażalnika, z ciasta rozwałkować okrągłe placki, poprzecinać na trójkąty i nakładać marmoladę, zwijać rogaliki, posmarować białkiem i posypać cukrem kryształem. Piec w nagrzanym piekarniku w 200C.około 15 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *