FRUŻELINA BRZOSKWINIOWA

Składniki:

1 kg. brzoskwiń po obróbce
25 dag. cukru
1/2 szklanki wody
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Wykonanie;

Obrane ze skórki i wypestkowane brzoskwinie pokroić w drobną kostkę i przełożyć do garnka, dodać cukier, wymieszać i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie owoce zagotować i gotować 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Wodę wymieszać z mąką ziemniaczaną, wlewać powoli do gotujących się brzoskwiń cały czas mieszając. Gotować 2-3minuty aż masa zgęstnieje. Przełożyć do słoiczków, dokładnie zakręcić i wstawić do garnka wyłożonego ściereczką lub ręcznikiem jednorazowym, zalać wodą ,pasteryzować 20 minut od chwili zagotowania się wody w garnku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *