SAŁATKA SZPINAKOWA Z BOCZKIEM

Składniki :

kawałek bagietki

5 dag masła

1 ząbek czosnku

oregano

30 dag świeżych liści szpinaku

15 dag plastrów wędzonego boczku

2 ugotowane na twardo jajka

3 łyżki octu winnego

sól

Wykonanie:

Bagietkę pokrój w kromki. Masło wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem i oregano.Posmaruj nim kromki bułki, upiecz na rumiano w 200 st. C. Szpinak dokładnie wypłucz, osusz, usuń ogonki. Wyłóż na duży talerz lub do miski.Boczek pokrój w paski, zrumień na patelni. Wyłóż na szpinak razem z wytopionym tłuszczem. Na patelnię wlej ocet, zagotuj, polej sałatkę. Posyp ją jajkiem i grzankami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *