SAŁATKA Z ARBUZA Z SEREM FETA

Składniki: 

1 kg. miąższu arbuza

1 ogórek

kilka rzodkiewek

1cebula

garść kiełków, Np. słonecznika, rzodkiewki

2-3 łyżki czarnych krojonych oliwek

15 dag sera feta

2 łyżki miodu

1łyżka octu winnego

3 łyżki oleju

sól

pieprz

Wykonanie:

Miąższ arbuza pokrój w kostkę usuwając przy tym pestki. Ogórek i rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki. Obraną cebulę pokrój w piórka (by była łagodniejsza można przelać ją wrzątkiem).Przygotowane składniki wymieszaj z kiełkami, oliwkami i pokrojonym w kostkę serem feta.Miód wymieszaj z octem i olejem. Sałatkę przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem, wymieszaj.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *