Składniki; 600g. mięsa wołowego 1 kg makaronu typ rurki 4 łyżki mąki 3 szklanki mleka 3 łyżki masła 300g. startego sera żółtego lub fety …
Przekąski
MUFFINKI Z SERKIEM I RZODKIEWKAMI
Składniki; 1 cebula 4 łyżki oleju 2 jajka 500g. serka śmietanowego 120 ml. mleka 250 g. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia sól pieprz świeżo …
SOUVLAKI Z BIAŁĄ FASOLĄ
Składniki; 500 g. polędwicy wieprzowej 1 ząbek czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek sok i starta skórka z 1/2 cytryny kilka pokrojonych listków oregano …
PASTA JAJECZNA
Składniki; 10 jajek 3 łyżki majonezu szczypiorek pieprz sól Wykonanie; Jajka ugotować na twardo,zalać zimną wodą, wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie jajka zetrzeć na …
SAŁATKA IWONY
Składniki; 1/2 kg. piersi kurczaka 4 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka słodkiej papryki w proszku sok z 1/2 cytryny 3 łyżki oleju …
PASZTECIKI Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI
Składniki; CIASTO PÓŁKRUCHE: 400 g. mąki pszennej 200 g. 6 łyżek zimnej wody jajko do posmarowania Farsz; 300 g. pieczonego kurczaka 100 g. pieczarek 7,5 …
PASTA Z TWAROGU
Składniki: 30 dkg. sera białego sól pieprz 1 cebula szczypiorek rzodkiewka 3 łyżki śmietany lub jogurtu Wykonanie: Obraną cebulkę drobniutko kroimy rzodkiewkę ścieramy na grubej …
ŁAZANKI Z MIESZANĄ KAPUSTĄ
Składniki: 1/2 kg. makaronu grubego 1/2 kg. młodej kiszonej kapusty 1 młoda kapusta biała 1/2 kg. Kiełbasy 1/2 kg. pieczarek 2 cebule 6 łyżek oleju …
PASZTECIKI DO BARSZCZU
Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny 1/4 litra gęstej śmietany 3 dkg. drożdży 1 łyżeczka soli łyżeczka cukru Wykonanie: Mąkę posiekać z margaryna, …
MAKARON Z SZYNKĄ I SZPARAGAMI
Składniki: 30 dag. makaronu świderki lub penne 1 pęczek zielonych szparagów 15 dag. szynki 2 łyżki masła 150 ml. śmietanki 2 łyżki startego parmezanu …